placeholder user

Tietoa minusta

Mistä kaikki alkoi?


Sain erään kirjan isältäni ollessani 15 vuotias – Ei Aina Kaviaaria, kirjoittanu J.M.Simmel. Kirja kertoo Thomas Levinistä. Mestarivakoilijasta vastoin tahtoaan. Hänen uhkarohkeista seikkailuistaan ja valituista ruokaresepteistään.

Isäni teki äidilleni illalliseksi heidän seurusteluaikoinaan kirjan sivulta 297 löytyvän ruokaohjeen mukaan ”Robertin kyljyksiä ranskanperunoiden kera”.

Luen kirjaa edelleen vuoden, kahden välein. En pelkästään siksi, että se on hyvin kirjoitettu ja viihdyttävä romaani, vaan koska se muistuttaa minua isästä. Isä etsi erikseen kaupoista kirjaa antaakseen sen minulle omaksi, koska ei raaskinut luopua omasta kappaleestaan. Tästä kirjasta on tullut minulle yhtä tärkeä.

Meidän perheessä on aina rakastettu kirjoja ja hyvää ruokaa. Keksimme tämän sivuston nimen näiden kahden asian inspiroimana, yhdessä siskojeni kanssa (mukana pari pulloa viiniä, luonnollisesti).

Ruoka, tarinat ja perhe.
Ne vain kuuluvat yhteen.


Ruoanlaiton 5 ohjetta


USKOTTOMUUS
Ole uskoton ruokaresepteille.
Kaiken ruoanlaitossa voi kiertää tai korvata.


HYVÄ
Jos se maistuu hyvältä, se on hyvää.


SMETANA
Käytä kaikkeen. Siis aivan kaikkeen


HÄVIKKI
Porkkanankuorista saa kasvislientä tai friteeraamalla sipsejä. Ideointikysymys.
(tai se, että unohtiko mies tuoda sipsejä kaupasta, kuten lupasi)


HELPPOUS
Aina ei tarvitse jaksaa.
Noutopizza toimii yhtä hyvin.
(Kotiinkuljetettuna ja smetanalla!)