topography

Kahvilla maustettu jauhelihakastike

Potkua jauhelihakastikkeeseen kahvilla! Vähennä kahvihävikkiä ja saat samalla syvyyttä jauhelihakastikkeeseen (jos pannun pohjalle jää kahvia, se sopii mainiosti tähän käytettäväksi!). Kahvi sopii mainiosti karitsan- tai naudanlihan kanssa käyettäväksi maun antajaksi, erityisesti tummapaahtoiset kahvit ja tomaattinen kastike ovat lyömätön pari yhdessä!

information circle-sharp
Valmistusaika
45 min
calendar sharp
Annosmäärä
4 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Maidoton

Aineosat

• 400 g (karitsan tai naudan) jauhelihaa
• 1 keltasipuli hienonnettuna
• 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
• 1-2 tl oreganoa
• Suolaa, pippuria
• 1-1,25 dl tummapaahtoista kahvia
• N. 1 rkl Worchesterin kastiketta
• 500 g tomaattimurskaa 2 rkl tomaattipyrettä

Tee näin

- Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä.
- Mausta. Lisää kahvi ja kiehauta.
- Mausta worchesterin kastikkeella.
- Lisää tomaattimurska ja -pyre, anna hautua 15-30min.
- Tarkista maku

Tarjoa pastan kanssa (riittää hyvin esimerkiksi n. 300 g tagliatellea.

Vinkit

✔ Tarjoiluun sopii raastettu pecorino/parmesan, huomioi että niitä lisätessä annos ei ole enää maidoton.
✔ Kahvi tuo kastikkeen makuun paahteisuutta ja syvyyttä, itsellä käytössä tummapaahtoinen pressopannulla tehty kahvi.

Lisää sisältöä