Potkua jauhelihakastikkeeseen kahvilla! Vähennä kahvihävikkiä ja saat samalla syvyyttä jauhelihakastikkeeseen (jos pannun pohjalle jää kahvia, se sopii mainiosti tähän käytettäväksi!). Kahvi sopii mainiosti karitsan- tai naudanlihan kanssa käyettäväksi maun antajaksi, erityisesti tummapaahtoiset kahvit ja tomaattinen kastike ovat lyömätön pari yhdessä!
• 400 g (karitsan tai naudan) jauhelihaa
• 1 keltasipuli hienonnettuna
• 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
• 1-2 tl oreganoa
• Suolaa, pippuria
• 1-1,25 dl tummapaahtoista kahvia
• N. 1 rkl Worchesterin kastiketta
• 500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
- Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä.
- Mausta. Lisää kahvi ja kiehauta.
- Mausta worchesterin kastikkeella.
- Lisää tomaattimurska ja -pyre, anna hautua 15-30min.
- Tarkista maku
Tarjoa pastan kanssa (riittää hyvin esimerkiksi n. 300 g tagliatellea.
✔ Tarjoiluun sopii raastettu pecorino/parmesan, huomioi että niitä lisätessä annos ei ole enää maidoton.
✔ Kahvi tuo kastikkeen makuun paahteisuutta ja syvyyttä, itsellä käytössä tummapaahtoinen pressopannulla tehty kahvi.