Kalaton kalakeitto joka hurmaa ja hämää, ei sisällä kalaa mutta maistuu ihanasti savulle ja merelle 😍. Keitossa yhdistyvät Savu&Suola porkkana ja savutofu, sitruuna ja tillin. Keitto viimeistellään Caviart-merilevävalmisteella, joka on aivan kuin mätiä!
• 1 pieni purjo ohuiksi renkaiksi leikattuna
• 2 varsiselleri vartta tai 1 pieni fenkoli pieneksi pilkottuna
• 1 keltasipuli hienonnettuna
• 2 porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
• 500-700 g kiinteää perunaa kuorittuna ja pilkottuna
• 1 prk Kalavale Savu & Suola porkkanaa
• 1 pkt savutofua
• 1 nippu tilliä, varret erikseen hienonnettuna
•
2 dl (kaura)kermaa
•
1-1,5 l kasvislientä
•
Kokonaisia pippureita (mustapippuri, Valkopippuri, maustepippuri)
•
Laakerinlehti (1-2 kpl)
•
Viimeistelyyn:
•
1 prk caviart merilevävalmistetta
•
Sitruunaa
• Avaa Kalavale purkki ja kaada suurin osa öljystä kattilan pohjalle. Kuullota purjo, varsiselleri/fenkoli ja sipuli pehmeäksi öljyssä välillä sekoitellen. Lisää joukkoon porkkana ja tillin varret sekä kuivamausteet. Kuullota hetki ja lisää sitten liemi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää perunat ja ripaus suolaa jos käytät suolatonta lientä.
• Anna kiehua hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä, valmistele tällä välin tofu: Kuivaa tofun pinta hyvin ja leikkaa sopiviksi kuutioiksi. Paista tofua kuumalla kuivalla pannulla, kun tofu alkaa saamaan väriä, lisää kalavale purkkiin jäänyt öljy mukaan pannulle ja anna tofun ruskistua ja paahtua miedommalla lämmöllä hetken.. Mausta tofua lisää halutessasi.
• Kun perunat ovat kypsiä, lisää keittoon kerma, tofu, hienonnettu kalavale porkkana, hienonnettu tilli ja kuumenna. Tarkista maku.
• Viimeistele keitto lautasella tuoreella sitruunanmehulla ja caviartilla.
✔️ Kokeile kasvisliemen sijaan vegaanista kalaliemivalmistetta!
✔️ Voit käyttää molempia varsiselleriä ja fenkolia tai sitten valita näistä suosikkisi keittoon.