Naudanposket tarvitsevat hitaan ja hellän kypsennyksen. Uunissa yhdessä punaviinin ja juuresten kanssa niistä tulee lyömätön herkkupata jota todellakin kannattaa kokeilla! Älä säikähdä valmistusaikaa, suurimman osan ajasta posket viettävät itsekseen uunissa muhien. Viereen smetana-muusia ja paistettuja sieniä, ai että!
* 2 kg naudanposkia
*
3 porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna
* 170 g pekonia kuutioituna
* 1 punasipuli
kuorittuna ja lohkottuna
* 1 keltasipuli kuorittuna ja lohkottuna
* 4-6
valkosipulinkynttä kuorittuna
* 2 rkl vehnäjauhoja
* n. 6 dl täyteläistä punaviiniä
*
3 laakerinlehteä
* 2 tl kuivattua timjamia
* n. 5 dl lihalientä
* Suolaa,
mustapippuria, voita, (öljyä)
- Paista pekonia uuninkestävässä
padassa niin, että rasva irtoaa ja pekoni ruskistuu.
- Nosta pekoni padasta ja ruskista
posket kauttaaltaan pekonin rasvassa paistaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun
odottamaan.
- Lisää pataan reilu nokare voita ja kuullota kasvikset yhdessä mausteiden
kanssa. Lisää pekoni ja posket sekä vehnäjauhot. Kääntele kaikki hyvin sekaisin ja paista vielä
hetki, jotta jauhot hiukan ruskistuvat.
- Lisää punaviini, kiehauta, lisää lihalientä sen
verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
- Peitä pata kannella ja nosta 110-120C uuniin
4-6h ajaksi, sekoittele parin h välein. Ota pata pois uunista kun liha pysyy vielä koossa, mutta
hajoaa haarukalla paloiksi.
- Nosta lihat ja kasvikset pois liemestä, anna liemen kiehua
kasaan kastikemaiseksi. Tarkista suola. Nosta lihat ja porkkanat/sipulit takaisin liemeen.
-
Tarjoile (smetana)perunamuusin ja voissa paistettujen sienien kera.
✔ Älä lisää liikaa suolaa
alkuvaiheessa, muuten kasaan keitetty liemi on helposti liian suolaista.
✔ Lisää halutessasi
myös muita juureksia.
✔ Putsaa tarvittaessa naudanposket ennen paistoa.