topography

Naudanposkia punaviinissä

Naudanposket tarvitsevat hitaan ja hellän kypsennyksen. Uunissa yhdessä punaviinin ja juuresten kanssa niistä tulee lyömätön herkkupata jota todellakin kannattaa kokeilla! Älä säikähdä valmistusaikaa, suurimman osan ajasta posket viettävät itsekseen uunissa muhien. Viereen smetana-muusia ja paistettuja sieniä, ai että!

information circle-sharp
Valmistusaika
60 min + haudutus 4-6h
calendar sharp
Annosmäärä
6-8 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Gluteeniton

Aineosat

* 2 kg naudanposkia⁣
* 3 porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna⁣
* 170 g pekonia kuutioituna ⁣
* 1 punasipuli kuorittuna ja lohkottuna ⁣
* 1 keltasipuli kuorittuna ja lohkottuna⁣
* 4-6 valkosipulinkynttä kuorittuna⁣
* 2 rkl vehnäjauhoja⁣
* n. 6 dl täyteläistä punaviiniä⁣
* 3 laakerinlehteä⁣
* 2 tl kuivattua timjamia ⁣
* n. 5 dl lihalientä⁣
* Suolaa, mustapippuria, voita, (öljyä)

Tee näin

- Paista pekonia uuninkestävässä padassa niin, että rasva irtoaa ja pekoni ruskistuu. ⁣
- Nosta pekoni padasta ja ruskista posket kauttaaltaan pekonin rasvassa paistaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun odottamaan.⁣

- Lisää pataan reilu nokare voita ja kuullota kasvikset yhdessä mausteiden kanssa. Lisää pekoni ja posket sekä vehnäjauhot. Kääntele kaikki hyvin sekaisin ja paista vielä hetki, jotta jauhot hiukan ruskistuvat.⁣
- Lisää punaviini, kiehauta, lisää lihalientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.⁣
- Peitä pata kannella ja nosta 110-120C uuniin 4-6h ajaksi, sekoittele parin h välein. Ota pata pois uunista kun liha pysyy vielä koossa, mutta hajoaa haarukalla paloiksi.⁣

- Nosta lihat ja kasvikset pois liemestä, anna liemen kiehua kasaan kastikemaiseksi. Tarkista suola. Nosta lihat ja porkkanat/sipulit takaisin liemeen.⁣
- Tarjoile (smetana)perunamuusin ja voissa paistettujen sienien kera.

Vinkit

✔ Älä lisää liikaa suolaa alkuvaiheessa, muuten kasaan keitetty liemi on helposti liian suolaista.⁣
✔ Lisää halutessasi myös muita juureksia.⁣
✔ Putsaa tarvittaessa naudanposket ennen paistoa.

Lisää sisältöä