Alkaessani seurustelemaan nykyisen aviomieheni kanssa pääsin heti ensimmäisistä viikoista lähtien  tutustuttamaan häntä omiin lempiruokiini. Olin yllättynyt kuinka moni klassinen ruoka oli jäänyt hänelle vieraaksi, kuten tämän tekstin aiheena oleva risotto. Lähes kadehdin häntä silloin, niin monta ihanaa ruokaa vielä edessä! Mielestäni risotto on yksi niistä ruoista, joka ansaitsee ehdottoman TOP 5 -paikan lohturuokien joukossa. Parhaimmillaan kermaista, täyteläistä ja täynnä ihanaa umamimaista juuston makua. Puhumattakaan kaikista mahdollisuuksista varioida tätä klassikkoa: metsäinen sienirisotto, jossa on ripaus tuoretta timjamia, riistapaistin kylkeen täyteläinen punaviinirisotto tai oma suosikkini Risotto Milanese. Sahramin ja täydellisesti kypsennetyn riisin kultainen liitto. Olin siis äärimmäisen otettu päästessäni esittelemään tämän ruoan miehelle, josta oli muutaman vuoden päästä tuleva aviomieheni ja lapseni isä. En tiedä oliko risotolla  kummankaan asian kanssa tekemistä, mutta ei se varmaan ainakaan miinuksena toiminut.
Mascarpone-risotto paistetuilla herkkusienillä ja pekonilla.
Mascarpone-risotto paistetuilla herkkusienillä ja pekonilla.
En enää muista kumpi tuli aikoinaan ensin, risotto vai krapula. Lopputulos oli sama: mieheni oli löytänyt itselleen täydellisen dagen efter -ruoan sekä naisen joka oli tarpeeksi rakastunut valmistaakseen sitä jopa krapulan parannukseen. Paluuta 10 euron lähipitserian tuotteeseen ei enää ollut. Edelleen epäsäännöllisen säännöllisin väliajoin pääsen tähän tarkoitukseen risottoa valmistamaan. Tämän reseptin mascarpone-risoton valmistin hänen palatessaan Porista jatsailemasta. Koska olen edelleen rakastunut. #nepienetasiat P.S. Tee risottoa reilusti, koska Arancinit ovat parasta mitä risoton jälkeen on keksitty. [amd-zlrecipe-recipe:1]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *