Porkkanakakku

Porkkanakakku

Mehevistä mehevin porkkanakakku! Kakkupohja tehdään uunipellille ja jaetaan kahtia paistamisen jälkeen. Intiaanisokeri tekee pohjasta erityisen herkullisen. Kuorrutetta laitetaan sekä kakun väliin, että päälle. Oi kyllä vain! Tästä kakusta riittää n. 20 hengelle eli täydellinen kakku isompiinkin juhliin. Porkkanakakku myös säilyy hyvin, joten ylijäämä on vain toivottua meidän perheessä silloin kun tätä kakkua tehdään!

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

60 min + Vetäytyminen 1vrk

Annoksien määrä

Annoksien määrä

15-25 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

KAKKU
* 7,5 dl vehnäjauhoja
* 3 tl kanelia
* 3 tl ruokasoodaa
* 3 tl leivinjauhetta
* 1 tl suolaa
* 4 dl fariinisokeria
* 2 dl intiaanisokeria
* 5 dl öljyä (rypsi/rapsi)
* 6 kanamunaa
* 1 l porkkanaraastetta (n. 600 g porkkanoita)
* 200 g valutettua ananasmurskaa (n. 1,5 tlk)

KUORRUTE
* 500 g maustamatonta tuorejuustoa
* 125 g voita
* 5 dl tomusokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* koristeltuun paahdettuja pähkinöitä

- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.

- Vatkaa sähkövatkaimella öljy ja sokerit hyvin sekaisin (sokeri ei ole enää rakeista vaan seos on tasaista). Lisää kanamunat yksitellen hyvin vatkaten.

- Lisää kuivat aineet, sekoita, lisää porkkanraaste ja ananasmurska. Sekoita sen verran, että ainekset sekoittuvat.

- Levitä taikina isolle uunipellille leivinpaperin päälle, paista 175C uunissa alatasolla 25-40min. Anna jäähtyä kokonaan.

- Vatkaa kuorruttetta varten huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Mausta vaniljasokerilla.

- Leikkaa pohja puoliksi, levitä vajaa puolet kuorrutteesta täytteeksi ja loput kakun päälle. Koristele pähkinärouheella.

- Säilytä kakku viileässä, mutta ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua.

✔ Kakkupohja on todella mehevä ja se kannattaakin tehdä päivää ennen täyttöä/kuorruttamista vetäytymään.