topography

Sienirisotto Misotahnalla

Tässä risotossa todella maistuvat sienet! Misotahna syventää ja korostaa sienien makua, todellinen sienien rakastajan risotto! Mukana makua tuomassa myös valkoviini, ranskankerma ja parmesan. Nauti alkupalana tai pääruokana!

information circle-sharp
Valmistusaika
45 min
+ kuivattujen sienien liotus
calendar sharp
Annosmäärä
4-6 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Kasvis

Aineosat

* 4 dl risottoriisiä (esim. Arborio)
* 1 l kylmää vettä
* 1 rkl vaaleaa misoa
* 20 g kuivattuja sieniä
* 150 g tuoreita (herkku)sieniä ohuiksi viipaloituna
* 2 pientä salottisipulia hienonnettuna
* 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
* 1-2 dl kuivaa valkoviiniä
* 100 g ranskankermaa
* 1-2 dl parmesania hienoksi raastettuna
(* tuoretta lehtipersiljaa)
* suolaa, pippuria, kuivattua timjamia, öliiviöljyä, voita.

Tee näin

- Liota kuivattuja sieniä kylmässä vedessä vähintään tunnin ajan. Siivilöi liotusliemi kattilaan ja mausta misolla. Kuumenna kiehuvaksi. - Kuullota sipuleita ja sieniä (pilko tarvittaessa myös kuivattuja sieniä pienemmäksi) voin ja öljyn seoksessa pannulla. Mausta.
- Lisää riisi ja anna kuullottua koko ajan sekoittaen läpikuultavaksi. Lisää viini ja anna imeytyä. - Lisää lientä vähitellen koko ajan sekoittaen, jatka kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Lisää ranskankerma, parmesan ja persilja. Anna vetäytyä hetki, tarjoile ❤

Vinkit

✔ Jos haluat miedomman sienien maun, käytä vain osa liotusliemestä ja korvaa loput esim. Kasvis- tai kanaliemellä.

Lisää ruokaohjeita

Lisää sisältöä