Tässä risotossa todella maistuvat sienet! Misotahna syventää ja korostaa sienien makua, todellinen sienien rakastajan risotto! Mukana makua tuomassa myös valkoviini, ranskankerma ja parmesan. Nauti alkupalana tai pääruokana!
* 4 dl risottoriisiä (esim. Arborio)
* 1 l kylmää vettä
* 1 rkl vaaleaa misoa
* 20 g kuivattuja sieniä
* 150 g tuoreita (herkku)sieniä ohuiksi viipaloituna
* 2 pientä salottisipulia hienonnettuna
* 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
* 1-2 dl kuivaa valkoviiniä
* 100 g ranskankermaa
* 1-2 dl parmesania hienoksi raastettuna
(* tuoretta lehtipersiljaa)
* suolaa, pippuria, kuivattua timjamia, öliiviöljyä, voita.
- Liota kuivattuja sieniä kylmässä vedessä vähintään tunnin ajan. Siivilöi liotusliemi kattilaan ja mausta misolla. Kuumenna kiehuvaksi. - Kuullota sipuleita ja sieniä (pilko tarvittaessa myös kuivattuja sieniä pienemmäksi) voin ja öljyn seoksessa pannulla. Mausta.
- Lisää riisi ja anna kuullottua koko ajan sekoittaen läpikuultavaksi. Lisää viini ja anna imeytyä. - Lisää lientä vähitellen koko ajan sekoittaen, jatka kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Lisää ranskankerma, parmesan ja persilja. Anna vetäytyä hetki, tarjoile ❤
✔ Jos haluat miedomman sienien maun, käytä vain osa liotusliemestä ja korvaa loput esim. Kasvis- tai kanaliemellä.