topography

Portviinillä maustettu suppilovahverokeitto

Syksyn sienisuosikki sopassa. Suppilovahverokeitto saa makua portviinistä ja täyteläisyyttä tuorejuustosta ja kermasta, rapeat lisukkeet kuuluvat asiaan! Kulhollinen tätä ja syksy saa tulla.

information circle-sharp
Valmistusaika
45-60 min
calendar sharp
Annosmäärä
4-6 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Kasvis

Aineosat

2 litraa suppilovahveroita (tuoreita ja putsattuja)⁣
1 keltasipuli hienonnettuna ⁣
Öljyä, voita⁣
0,5 dl portviiniä⁣
1-1,25l kasvislientä/vettä⁣
1-2 dl kermaa⁣
200 g maustamatonta tuorejuustoa ⁣
Suolaa, mustapippuria⁣
1/2 ruukkua (yhteensä) tuoretta lehtipersiljaa ja/tai ruohosipulia⁣

Viimeistelyyn
⁣ 1 l suppilovahveroita (ja 1 pkt pekonia) rapeaksi paistettuna⁣
Smetanaa ⁣

Tee näin

Paista sieniä ensin yksinään voin ja öljyn seoksessa, kunnes ne menevät kasaan ja alkavat kunnolla paistua (neste haihtuu). Lisää sipuli ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada portviini kattilaan ja kiehauta.⁣
Lisää liemi/vesi ja kerma (Huom. älä käytä liian voimakasta lientä, jotta sienten maku ei peity, aloita pienemmällä liemen määrällä ja lisää tarvittaessa, riippuen siitä kuinka paksua keittoa haluat).
Anna kiehua hiljalleen noin 30min. ⁣

Lisää tuorejuusto ja soseuta keitto sileäksi. Lisää yrtit, maista ja kuumenna vielä tarvittaessa ja tarjoile rapeaksi paistetun sieni (& ja pekoni) seoksen ja smetana nokareen kera.⁣

Vinkit

✔ Portviinin voi korvata valkoviinillä tai kuivalla sherryllä. ⁣
✔ Jos käytät pakastettuja sieniä, n. 8dl on sopiva määrä.

Lisää sisältöä