topography

Tattari-Pataleipä

Piristä pataleipää tattarilla! Pataleivän helppous on siinä, että taikinaa ei tarvitse ollenkaan vaivata. Yön yli kohotus huoneenlämmössä antaa taikinaan mahtavaa makua, aamulla leipä paistetaan kuumassa padassa rapeakuoriseksi herkuksi!

information circle-sharp
Valmistusaika
1h
+ yön yli kohotus
calendar sharp
Annosmäärä
4-8 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Maidoton

Aineosat

* 6 dl vehnäjauhoja
* 2 dl tattarihiutaleita
* 1-2 tl suolaa
* 1 tl kuivahiivaa
* 4 dl haaleaa vettä

Tee näin

- Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.

- Lisää haalea vesi, sekoita esim. Puulusikan avulla taikinaksi. Taikina on aika löysää ja tahmeaa.

- Peitä kelmulla ja anna seistä huoneen lämmössä 8-12h.
- Kaada taikina jauhotetulle alustalle, muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi. Anna levätä kelmun alla 30min.

- Kuumenna kannellista valurautapataa 225C uunissa, kunnes uuni ja pata ovat kunnolla lämmenneet.

- Nosta leipä varovasti kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista 225C 30min.
- Poista kansi ja jatka paistoa vielä 15min.

- Kumoa leipä padasta ja nauti tuoreena, voin kera

Vinkit

✔ Aloita ensin 3,5dl vettä ja lisää loput jos taikina näyttää tarvitsevan sitä. Jauhojen kuivuus vaihtelee ja varsinkin jos vaihdat hiutaleet joihinkin muihin, voi veden määrää joutua vähentämään/lisäämään.
✔ Annan taikinan levätä tarkoituksella huoneenlämmössä, en viileässä niin kuin jossain ohjeissa neuvotaan. Mielestäni näin leipään tulee enemmän makua.

Lisää sisältöä