Oi miten hyvältä voikaan punahomejuustolla täytetty, pekoniin kääritty Portobello-sieni maistua! Tämä jättiläinen taltuttaa isommankin nälän, tarjoa raikkaan salaatin seurana pääruokana tai viipaleiksi leikattuna patongin kera. Grillikauden uusi tähti!
4 isoa portobello sientä
150-175 g punahomejuustoa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Pari oksaa timjamia
Oliiviöljyä
(Tilkka valkoviiniä)
2 pkt (a' 140 g) pekonia
Putsaa portobellot poistamalla kanta ja rapsuttamalla lusikalla lakin sisältä tummat heltat pois. Varmista myös, että lakeissa ei ole multajäämiä.
Leikkaa punahomejuusto lakkeihin sopiviksi paloiksi ja täytä 2 lakkia tiiviisti juustolla. Painele juustoon hienonnettu valkosipuli, timjamin oksa ja valuta päälle hiukan oliiviöljyä (halutessasi myös tilkka valkoviiniä).
Paina toinen sienen lakki täytetyn päälle ja kääri koko komeus tiiviisti pekonin sisään. Aseta sienikääröt ison halsterin väliin ja paina halsteri kiinni.
Grillaa kuumalla, suoralla lämmöllä välillä käännellen, kunnes pekoni on ruskistunutta ja rapeaa, n. 15min. Jotta juusto sisälläkin ehtii sulaa valuvaksi. Tarjoa heti.
- Tarjoa sienet paloiksi leikattuna osana juustolautasta, valuva täyte on kuin juustofondue, täydellistä patongin kera!