topography

Täytetyt Portobello-sienet Grillissä

Oi miten hyvältä voikaan punahomejuustolla täytetty, pekoniin kääritty Portobello-sieni maistua! Tämä jättiläinen taltuttaa isommankin nälän, tarjoa raikkaan salaatin seurana pääruokana tai viipaleiksi leikattuna patongin kera. Grillikauden uusi tähti!

information circle-sharp
Valmistusaika
30 min
calendar sharp
Annosmäärä
2-6 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Gluteeniton

Aineosat

4 isoa portobello sientä⁣
150-175 g punahomejuustoa⁣
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna⁣
Pari oksaa timjamia⁣
Oliiviöljyä⁣
(Tilkka valkoviiniä)⁣
2 pkt (a' 140 g) pekonia⁣

Tee näin

Putsaa portobellot poistamalla kanta ja rapsuttamalla lusikalla lakin sisältä tummat heltat pois. Varmista myös, että lakeissa ei ole multajäämiä.⁣

Leikkaa punahomejuusto lakkeihin sopiviksi paloiksi ja täytä 2 lakkia tiiviisti juustolla. Painele juustoon hienonnettu valkosipuli, timjamin oksa ja valuta päälle hiukan oliiviöljyä (halutessasi myös tilkka valkoviiniä).⁣

Paina toinen sienen lakki täytetyn päälle ja kääri koko komeus tiiviisti pekonin sisään. Aseta sienikääröt ison halsterin väliin ja paina halsteri kiinni.

Grillaa kuumalla, suoralla lämmöllä välillä käännellen, kunnes pekoni on ruskistunutta ja rapeaa, n. 15min. Jotta juusto sisälläkin ehtii sulaa valuvaksi. Tarjoa heti.

Vinkit

- Tarjoa sienet paloiksi leikattuna osana juustolautasta, valuva täyte on kuin juustofondue, täydellistä patongin kera!

Lisää sisältöä