Kukkakaalipihvit ovat monelle jo tuttu juttu, mutta oletko jo kokeillut paistaa pihvin varhaiskaalista? Tämä pihvi onnistuu niin grillissä kuin pannulla, seuraksi raikasta tsatsikia, täydellinen lounas tai kevyt päivällinen!
* 1 hyvin pieni varhaiskaali tai puolikas isommasta
* Oliiviöljyä, suolaa, pippuria (voita)
Tsatsiki
* 2 dl maustamatonta jogurttia
* 1/2 kurkku (n. 250 g)
* 1-2 rkl oliiviöljyä
* 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
* Suolaa, pippuria
* Tuoreita yrttejä hienonnettuna (omat suosikit tähän basilika tai tilli)
* 100 g fetaa murustettuna
* 2-3 dl krutonkeja
- Valuta tsatsikia varten jogurttia vähintään 2h.
- Poista kurkusta pehmeä keskusta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Ripottele kurkkujen päälle suolaa ja anna ylimääräisen nesteen valua pois n. 30min. Yhdistä dipin aineet keskenään ja anna maustua hetki viileässä.
- Leikkaa varhaiskaalista n. 1,5-2cm viipaleet siten, että jokaiseen viipaleeseen tulee mukaan kantaa (pihvi pysyy kasassa paistaessa).
- Paista kuumalla pannulla kaalipihveihin kunnon paahtunut pinta, mausta suolalla ja pippurilla. (Huom. Jos grillaat, valele pihvit kevyesti öljyllä ensin. Pannulla paistaessa laita öljy/voi pannulle kuumenemaan).
- Laita lautasille reilu lusikallinen tsatsikia, päälle paahdettu kaalipihvi.
- Murustele pinnalle fetaa ja krutonkeja, viimeistele lorauksella oliiviöljyä. Nauti.
✔ Ylijääneen kaalin suikaloin yleensä seuraavan aterian salaatiksi.