topography

Varhaiskaalipihvit ja Tsatsiki

Kukkakaalipihvit ovat monelle jo tuttu juttu, mutta oletko jo kokeillut paistaa pihvin varhaiskaalista? Tämä pihvi onnistuu niin grillissä kuin pannulla, seuraksi raikasta tsatsikia, täydellinen lounas tai kevyt päivällinen!

information circle-sharp
Valmistusaika
30 min
(+ Tsatsikin jogurtin valutus 2h)
calendar sharp
Annosmäärä
2-3 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Kasvis

Aineosat

* 1 hyvin pieni varhaiskaali tai puolikas isommasta⁣
* Oliiviöljyä, suolaa, pippuria (voita)⁣

Tsatsiki
* 2 dl maustamatonta jogurttia⁣
* 1/2 kurkku (n. 250 g)⁣
* 1-2 rkl oliiviöljyä⁣
* 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna ⁣
* Suolaa, pippuria⁣
* Tuoreita yrttejä hienonnettuna (omat suosikit tähän basilika tai tilli)⁣

* 100 g fetaa murustettuna⁣
* 2-3 dl krutonkeja⁣

Tee näin

- Valuta tsatsikia varten jogurttia vähintään 2h.
- Poista kurkusta pehmeä keskusta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Ripottele kurkkujen päälle suolaa ja anna ylimääräisen nesteen valua pois n. 30min. Yhdistä dipin aineet keskenään ja anna maustua hetki viileässä.⁣

- Leikkaa varhaiskaalista n. 1,5-2cm viipaleet siten, että jokaiseen viipaleeseen tulee mukaan kantaa (pihvi pysyy kasassa paistaessa).

- Paista kuumalla pannulla kaalipihveihin kunnon paahtunut pinta, mausta suolalla ja pippurilla. (Huom. Jos grillaat, valele pihvit kevyesti öljyllä ensin. Pannulla paistaessa laita öljy/voi pannulle kuumenemaan).⁣

- Laita lautasille reilu lusikallinen tsatsikia, päälle paahdettu kaalipihvi.

- Murustele pinnalle fetaa ja krutonkeja, viimeistele lorauksella oliiviöljyä. Nauti.⁣

Vinkit

✔ Ylijääneen kaalin suikaloin yleensä seuraavan aterian salaatiksi.

Lisää sisältöä