topography

Nakkipiilot ja lämmin juustodippi

Retro-klassikko, nakkipiilot! Tällä kertaa nakit puettiin juhlavammin croissant-taikinaan ja paistettiin näyttäväksi tarjoiluksi yhdessä riippuvuutta aiheuttavan herkullisen juustodipin kanssa. Seuraavien illanistujaisten ehdoton hitti!

information circle-sharp
Valmistusaika
30 min
calendar sharp
Annosmäärä
4-8 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida

Aineosat

DIPPI
* 300 g maustamatonta tuorejuustoa
* 150 g voimakasta cheddaria raastettuna
* 100 g ranskankermaa
* n. 100 g pekonia rapeaksi paistettuna ja hienonnettuna
* 1-2 pientä salottisipulia pieneksi hienonnettuna
* 1 tl hunajaa
* puoli nippua tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
* mustapippuria (ja suolaa tarvittaessa)

NAKKIPIILOT
* 2 pkt croissant-taikinaa
* 24 kpl mininakkeja

Tee näin

- Ruskista hienonnettu sipuli ja lisää loppuvaiheessa mukaan hunaja.
- Sekoita kaikki dipin ainekset keskenään, pekoni ja sipuli jäähtyneenä.

- Irroita croissant-taikinapalat toisistaan ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi. - Kääri jokaisen taikinapalan sisään nakki ja asettele ne voideltuun uuninkestävään pannuun/vuokaan niin että keskelle jää tilaa dipille. Ylijääneet nakkipiilot voi paistaa dippailua varten erikseen pellillä.

- Kaada ja levitä dippi nakkipiilojen keskelle, paista 200C uunissa kunnes croissant-nakkipiilot ovat kypsiä ja dippi kuumaa ja juusto siinä sulanutta (n. 10-13min.). Tarjoa lämpimänä.

Vinkit

✔ Ylijäänyt dippi säilyy jääkaapissa muutaman päivän, sen voi myös lämmittää erikseen esim. Nachojen kanssa. Testattu toimivaksi myös mm. lämpimissä leivissä ja quesadilloissa.
✔ Täytä puolet piiloista nakkien sijaan minisalameilla.

📽 🎞 Löydät tämän reseptin kaikki vaiheet Kavidaarista arkeen Instagramista!

Lisää sisältöä