Retro-klassikko, nakkipiilot! Tällä kertaa nakit puettiin juhlavammin croissant-taikinaan ja paistettiin näyttäväksi tarjoiluksi yhdessä riippuvuutta aiheuttavan herkullisen juustodipin kanssa. Seuraavien illanistujaisten ehdoton hitti!
DIPPI
*
300 g maustamatonta tuorejuustoa
* 150 g voimakasta cheddaria raastettuna
* 100 g
ranskankermaa
* n. 100 g pekonia rapeaksi paistettuna ja hienonnettuna
* 1-2 pientä
salottisipulia pieneksi hienonnettuna
* 1 tl hunajaa
* puoli nippua tuoretta lehtipersiljaa
hienonnettuna
* mustapippuria (ja suolaa
tarvittaessa)
NAKKIPIILOT
* 2 pkt croissant-taikinaa
* 24 kpl
mininakkeja
- Ruskista hienonnettu sipuli ja
lisää loppuvaiheessa mukaan hunaja.
- Sekoita kaikki dipin ainekset keskenään, pekoni ja sipuli
jäähtyneenä.
- Irroita croissant-taikinapalat toisistaan ja leikkaa ne pituussuunnassa
puoliksi. - Kääri jokaisen taikinapalan sisään nakki ja asettele ne voideltuun uuninkestävään
pannuun/vuokaan niin että keskelle jää tilaa dipille. Ylijääneet nakkipiilot voi paistaa dippailua
varten erikseen pellillä.
- Kaada ja levitä dippi nakkipiilojen keskelle, paista 200C
uunissa kunnes croissant-nakkipiilot ovat kypsiä ja dippi kuumaa ja juusto siinä sulanutta (n.
10-13min.). Tarjoa lämpimänä.
✔ Ylijäänyt dippi säilyy
jääkaapissa muutaman päivän, sen voi myös lämmittää erikseen esim. Nachojen kanssa. Testattu
toimivaksi myös mm. lämpimissä leivissä ja quesadilloissa.
✔ Täytä puolet piiloista nakkien
sijaan minisalameilla.
📽 🎞 Löydät tämän reseptin kaikki vaiheet Kavidaarista arkeen
Instagramista!