topography

Hummuspiirakka

Helppo ja herkullinen täyte suolaiselle piirakalle on kaupan valmis hummus ja paahdetut kasvikset! Pikana saat tämän pöytään oikaisemalla ja käyttämällä valmista piiraspohjaa.
Tämä piirakka ei tarvitse edes juustoa mutta halutessasi voit sen sellaisella helposti tuunata, katso reseptin vinkeistä omat ehdotukseni. Vinkeistä löydät myös linkin Instagramin puolelle stepseihin.

information circle-sharp
Valmistusaika
1 h 15 min
calendar sharp
Annosmäärä
6 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Vegaaninen

Aineosat

POHJA
● 100 g kasvipohjaista leivontamargariinia
● n. 2,5 dl vehnäjauhoja
● ripaus suolaa
● n. 2rkl kylmää kasvikermaa tai vettä

TAI 1kpl valmis (vegaaninen) suolainen piirakkapohja (pakaste)

TÄYTE
● 175-200 g hummusta
● Pieni tai puolikas kesäkurpitsa
● 200 g kirsikkatomaatteja
● 1 punasipuli
● 1-2 valkosipulinkynttä
● kuivattua basilikaa, chilihiutaleita, suolaa, pippuria, oliiviöljyä
● Tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilika, lehtipersilja)

Tee näin

○ Valmista pohja sekoittamalla kylmä margariini ja jauhot ja ripaus suolaa murumaiseksi seokseksi yleiskoneessa tai sormin. LIsää kylmä neste ja sekoita nopeasti yhtenäiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen valmistuksen ajan (Voit myös tehdä pohjan jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin). Jos käytät valmispohjaa, sulata se ohjeiden mukaan.

○ Täytettä varten pilko kesäkurpitsa pienehköiksi kuutioiksi, leikkaa punasipuli ohuiksi veneiksi, hienonnan valkosipuli.
○ Paista ensin sipulia ja kesäkurpitsaa oliiviöljyssä niin että ne saavat hiukan väriä, lisää valkosipuli ja kokonaiset kirsikkatomaatit ja mausta kuivatulla basilikalla, chilillä ja kevyesti suolalla ja pippurilla. Nosta pannu liedeltä ja lisää joukkoon tuoreita yrttejä. Anna jäähtyä.

○ Kaulitse taikina ohueksi ja vuoraa sillä pyöreä (20 cm) tai pitkulainen piirasvuoka.
○ Nosta vuoka vielä hetkeksi viileään ennen paistoa (15 min.) ja esipaista sitä sitten 200C uunin alatasolla kunnes se on lähes kypsää ja on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä hetki.

○ Levitä hieman jäähtyneen pohjan päälle ensin hummusta tasaiseksi kerrokseksi. Levitä hummuksen päälle kasvistäyte tasaisesti niin että se peittää hummuksen. Nosta piiras takaisin 200C uuniin ja paista 20-35 min kunnes pohja on kypsää ja täytteen kasvikset ovat saaneet lisää paahtunutta pintaa.
○ Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä ja tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

Vinkit

✔ Voit viimeistellä paistetun piirakan halutessasi esimerkiksi fetalla tai mozzarella, myös pesto sopii mainiosti piirakan viimeistelyyn! Mikäli haluat piirakan olevan vegaaninen, muista silloin valita näistä vegaaninen vaihtoehto.
✔ Älä valitse hummukseksi mitään kevytversiota, ne kuivuvat helposti uunissa.
✔ Käyttäessäsi valmispohjaa noudata aina pakkauksen käyttöohjeita.
Löydät ohjeen step-by-step -vaiheet Instagramin kohokohdista.

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen