Ruokaa rakkaudella ja leveällä hymyllä. Elämä on juhla, syödään sen arvoisesti. Joka päivä.
KAVIAARISTA ARKEEN.
Sain erään kirjan isältäni ollessani 15-vuotias: Ei aina kaviaaria, kirjoittanut J.M. Simmel. Kertomus Thomas Lievenistä. Mestarivakoilijasta vastoin tahtoaan. Hänen uhkarohkeista seikkailuistaan ja valituista ruokaresepteistään.
Isäni teki äidilleni illalliseksi heidän seurusteluaikoinaan s.297 löytyvän reseptin mukaan "Robertin kyljyksiä ranskanperunoiden kera".
Luen kirjan edelleen vuoden, kahden välein. En pelkästään koska se on hyvin kirjoitettu ja viihdyttävä romaani, vaan koska se muistuttaa minua isästä. Isä etsi erikseen kaupoista kirjaa antaakseen sen minulle omaksi, koska ei raaskinut luopua omasta kappaleestaan. Tästä kirjasta on tullut minulle yhtä tärkeä.
Meidän perheessämme on aina rakastettu kirjoja ja hyvää ruokaa. Keksimme tämän tilin nimen näiden kahden asian inspiroimana, yhdessä siskojeni kanssa (mukana pari pulloa viiniä, luonnollisesti).
Ruoka, tarinat ja perhe. Ne vain kuuluvat yhteen. ❤
USKOTTOMUUS
Ole uskoton ruokaresepteille. Kaiken ruoanlaitossa voi kiertää tai korvata.
Hyvä
Jos se maistuu hyvältä, se on hyvää.
Hävikki
Porkkanankuorista saa kasvislientä tai friteeraamalla sipsejä. Ideointikysymys. (tai se, että unohtiko mies tuoda sipsejä kaupasta, kuten lupasi)
Smetana
Käytä kaikkeen. Siis ihan kaikkeen.
Helppous
Aina ei ole pakko jaksaa. Noutopizza toimii yhtä hyvin. (Kotiinkuljetettuna ja smetanalla!)