topography

Kukkakaalirisotto

Tämä kukkakaalirisotto yllättää täyteläisyydellään!
Pieni määrä viiniä risoton pohjassa tuo tähän ruokaan sen tarvitsemaa särmää ja on saanut myös vannoutuneet kukkakaalin karttajat ihastumaan tähän: lopputulos on kermainen ja juustoinen, kukkakaali koostumukseltaan napakkaa, tämä versio risotosta ei häpeä ollenkaan riisiversion rinnalla!
Mikä parasta, tämä risotto ei vaadi pitkää hämmentämistä lieden ääressä.

information circle-sharp
Valmistusaika
15-30 min
calendar sharp
Annosmäärä
2
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Gluteeniton, viljaton

Aineosat

● 250 g kukkakaaliriisiä (katso vinkeistä valmistusohjeet tai osta valmiina)
● 1 salottisipuli pieneksi hienonnettuna
● 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
● 2 rkl kuivaa valkoviiniä (voit korvata tämän, kts. vinkit)
● 1 dl kermaa
● 100 g ranskankermaa
● 25 g parmesania hienoksi raastettuna
●  oliiviöljyä (voita)
●  Suolaa, pippuria
● 1/2 ruukka basilikaa hienonnettuna

Tee näin

○ Kuullota sipuleita oliiviöljyssä (halutessasi lisää myös nokare voita) muutama minuutti kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia.
○ Lisää kukkakaaliriisi ja viini, anna viinin haihtua.
○ Kuullota kukkakaalia miedolla lämmöllä sekoitellen lähes kypsäksi (tässä ei mene montaa minuuttia), lisää kerma ja ranskankerma, anna kiehahtaa. Mausta kevyesti.
○ Kukkakaali saa jäädä napakan kypsäksi, maista tässä vaiheessa ja jos kukkakaaliriisi kaipaa vielä hetken kypsennystä, anna sen hautua hetki.
○ LIsää lopuksi juustoraaste ja basilika, maista ja mausta lisää tarpeen mukaan.
○ Tarjoa heti.

Vinkit

✔ Jos et halua käyttää viiniä, jätä se kokonaan pois ja viimeistele ruoka sen sijaan lopuksi basilikan lisäksi tilkalla sitruunanmehua.
✔ Kukkakaaliriisiä on helppo valmistaa itse: pese kukkakaali ja aja se monitoimitoimikoneella karkeaksi muruksi tai raasta käsiraastimen karkealla terällä. Parhaiten tähän sopii pienet ja napakat kukkakaalit.
✔ Koska tähän ruokaan ei lisätä lientä (jonka perinteisessä risotossa riisin tärkkelys suurustaa), tuo tähän ruokaan saman rakenteen kerman ja ranskankerman yhdistelmä yhdessä parmesanin kanssa. Jos risotto kuitenkin vaikuttaa liian juoksevalta, nosta se vielä hetkeksi liedelle (kermat keittyvät kasaan nopeasti) tai jos haluat koostumuksesta juoksevamman, tilkka vettä tai kermaa auttaa.

✔️Löydät ohjeen myös Kaviaarista arkeen Instagramista

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen