Tämä
kukkakaalirisotto yllättää täyteläisyydellään!
Pieni määrä viiniä risoton pohjassa tuo tähän ruokaan
sen tarvitsemaa särmää ja on saanut myös vannoutuneet kukkakaalin karttajat ihastumaan tähän: lopputulos
on kermainen ja juustoinen, kukkakaali koostumukseltaan napakkaa, tämä versio risotosta ei häpeä ollenkaan
riisiversion rinnalla!
Mikä parasta, tämä risotto ei vaadi pitkää hämmentämistä lieden ääressä.
● 250 g kukkakaaliriisiä
(katso vinkeistä valmistusohjeet tai osta valmiina)
● 1 salottisipuli pieneksi hienonnettuna
● 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
● 2 rkl kuivaa valkoviiniä (voit korvata tämän, kts.
vinkit)
● 1 dl kermaa
● 100 g ranskankermaa
● 25 g parmesania hienoksi raastettuna
●
oliiviöljyä (voita)
● Suolaa, pippuria
● 1/2 ruukka basilikaa hienonnettuna
○ Kuullota sipuleita oliiviöljyssä
(halutessasi lisää myös nokare voita) muutama minuutti kunnes ne ovat pehmeitä ja
läpikuultavia.
○ Lisää kukkakaaliriisi ja viini, anna viinin haihtua.
○ Kuullota kukkakaalia
miedolla lämmöllä sekoitellen lähes kypsäksi (tässä ei mene montaa minuuttia), lisää kerma ja
ranskankerma, anna kiehahtaa. Mausta kevyesti.
○ Kukkakaali saa jäädä napakan kypsäksi, maista
tässä vaiheessa ja jos kukkakaaliriisi kaipaa vielä hetken kypsennystä, anna sen hautua hetki.
○ LIsää lopuksi juustoraaste ja basilika, maista ja mausta lisää tarpeen mukaan.
○ Tarjoa
heti.
✔ Jos et halua käyttää
viiniä, jätä se kokonaan pois ja viimeistele ruoka sen sijaan lopuksi basilikan lisäksi tilkalla
sitruunanmehua.
✔ Kukkakaaliriisiä on helppo valmistaa itse: pese kukkakaali ja aja se
monitoimitoimikoneella karkeaksi muruksi tai raasta käsiraastimen karkealla terällä. Parhaiten
tähän sopii pienet ja napakat kukkakaalit.
✔ Koska tähän ruokaan ei lisätä lientä (jonka
perinteisessä risotossa riisin tärkkelys suurustaa), tuo tähän ruokaan saman rakenteen kerman ja
ranskankerman yhdistelmä yhdessä parmesanin kanssa. Jos risotto kuitenkin vaikuttaa liian
juoksevalta, nosta se vielä hetkeksi liedelle (kermat keittyvät kasaan nopeasti) tai jos haluat
koostumuksesta juoksevamman, tilkka vettä tai kermaa auttaa.