topography

Kurpitsa-Cheddar Keitto

Terävää cheddaria ja makeaa kurpitsaa, mukana vielä tuoretortellineja ruokaisiksi sattumiksi. Oi kyllä, tämä keitto vie nälän ja sydämen!

information circle-sharp
Valmistusaika
45 min
calendar sharp
Annosmäärä
2-4
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Kasvis

Aineosat

● n. 700g (myski)kurpitsaa kuorittuna ja pienittynä
● 1 (puna)sipuli kuorittuna ja pienittynä
● 1-3 porkkanaa kuorittuna ja pienittynä
● 1-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
● oliiviöljyä
● kuivattua timjamia ja chiliä
● suolaa ja pippuria
● n. 8 dl kasvislientä
● 200 g smetanaa
● 200g voimakasta cheddaria raastettuna
● 1 pkt (250-300 g) tuoretortellineja (esim. Ricotta-pinaatti täyte)
● päälle tuoretta lehtipersiljaa ja sinihomejuustoa muruina (tai raastettua cheddaria)

Tee näin

○ Kuullota kasviksia kattilassa oliiviöljyssä muutama minuutti, lisää mukaan myös kuivattu timjami ja chili.

○ Lisää liemi (sen verran, että ainekset kunnolla peittyvät) ja suola & pippuri, anna kiehua hiljalleen kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmeitä (n. 40min.).

○ Lisää keittoon smetana ja soseuta se sauvasekoittimella tai blenderissä.

○ Lisää joukkoon juustoraaste ja tortellinit, kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoitellen ja anna hautua kunnes juusto sulaa ja pasta on kypsää. Tarkista maku.

○ Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoa sinihomejuuston tai raastetun cheddarin kanssa.

Vinkit

✔ Keittoon sopii myös valkoviini, lisää sitä halutessasi muutama desi kuullottuvien kasvisten joukkoon, ennen lientä.
✔ Kasvisliemen voi vaihtaa kanaliemeen, jos ei ole tarvetta tehdä kasvisruokaa.
✔ Valitse tortellinit oman maun mukaan, itse suosin juustoa juuston perään -tyyliä.

Löydät tämän reseptin step-by-step vaiheet Kaviaarista arkeen Instagramin kohokohdista!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen