Aurinkoa annoksiin tällä ihanalla makusuolalla!
Appelsiinin ja timjamin makuinen suola on
myös ihana lahja ruoanlaittoa rakastavalle ystävälle. Suola sopii mainiosti esimerkiksi kalan ja
uunikasvisten maustamiseen, kokeile myös porkkanakeitossa.
Reseptin lopusta löydät vinkeistä
suoran linkin Instagramin puolelle kohokohtiin: sieltä löydät lisää vaiheita kuvina ja videoina, muista
käydä inspiroitumassa myös siellä!
● 2,5 dl
karkeaa suolaa (esimerkiksi Himalajan vuorisuolaa)
● 2 rkl tuoretta timjamia, vain
lehdet
● 3 hyvin pestyn appelsiinin (luomu) hienoksi raastettu kuori ja yhden puristettu
mehu
Nypi timjamin lehdet
ja hienonna veitsellä.
○ Sekoita suolaan timjami, kolmen appelsiinin kuori ja yhden
appelsiinin mehu.
○ Sekoita hyvin, jotta mehu kostuttaa kaikki suolakiteet.
○
Levitä pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi ja nosta 100-110C asteiseen uuniin
kuivumaan noin puoleksi tunniksi.
○ Sekoita kerran kuivumisen puolessa välissä. Sammuta uuni
ja jätä luukku raolleen ja anna suolan kuivua vielä uunin jäätymisen ajan.
○ Sekoita
suolaa ja riko toisiinsa tarttuneet kiteet (hyvä sekoitus kuivumisen puolessa välissä auttaa
estämään tätä).
○ Anna jäähtyä kokonaan ennen purkittamista. Makusuola säilyy n. 3-4kk,
voit käyttää sitä sellaisenaan karkeana suolana tai hienontaa halutessa hienommaksi.
✔ Kuivumisen
alkuvaiheessa suola tuoksuu voimakkaasti, älä säikähdä tätä.
✔ Käytä ylijääneet timjamin
varret esim. Keittopohjaan tai säilö ne öljyyn = makuöljy ruoanlaittoon.
✔Katso reseptin vaiheet täältä!