topography

Appelsiini-timjami makusuola

Aurinkoa annoksiin tällä ihanalla makusuolalla!
Appelsiinin ja timjamin makuinen suola on myös ihana lahja ruoanlaittoa rakastavalle ystävälle. Suola sopii mainiosti esimerkiksi kalan ja uunikasvisten maustamiseen, kokeile myös porkkanakeitossa.

Reseptin lopusta löydät vinkeistä suoran linkin Instagramin puolelle kohokohtiin: sieltä löydät lisää vaiheita kuvina ja videoina, muista käydä inspiroitumassa myös siellä!

information circle-sharp
Valmistusaika
45 min + suolan kuivuminen
calendar sharp
Annosmäärä
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Vegaaninen

Aineosat

● 2,5 dl karkeaa suolaa (esimerkiksi Himalajan vuorisuolaa)⁣
● 2 rkl tuoretta timjamia, vain lehdet⁣
● 3 hyvin pestyn appelsiinin (luomu) hienoksi raastettu kuori ja yhden puristettu mehu

Tee näin

Nypi timjamin lehdet ja hienonna veitsellä.
○ Sekoita suolaan timjami, kolmen appelsiinin kuori ja yhden appelsiinin mehu.
○ Sekoita hyvin, jotta mehu kostuttaa kaikki suolakiteet. ⁣⁣
○ Levitä pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi ja nosta 100-110C asteiseen uuniin kuivumaan noin puoleksi tunniksi.
○ Sekoita kerran kuivumisen puolessa välissä. Sammuta uuni ja jätä luukku raolleen ja anna suolan kuivua vielä uunin jäätymisen ajan.
○ Sekoita suolaa ja riko toisiinsa tarttuneet kiteet (hyvä sekoitus kuivumisen puolessa välissä auttaa estämään tätä).⁣⁣
○ Anna jäähtyä kokonaan ennen purkittamista. Makusuola säilyy n. 3-4kk, voit käyttää sitä sellaisenaan karkeana suolana tai hienontaa halutessa hienommaksi.

Vinkit

✔ Kuivumisen alkuvaiheessa suola tuoksuu voimakkaasti, älä säikähdä tätä.⁣
✔ Käytä ylijääneet timjamin varret esim. Keittopohjaan tai säilö ne öljyyn = makuöljy ruoanlaittoon.

✔Katso reseptin vaiheet täältä!


Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen