topography

Aurinkokuivattu Tomaatti Hummus

Aurinkokuivatut tomaatit maustavat tämän herkullisen hummuksen. Tahinin sijaan tämä hummus syntyy kokonaisia seesaminsiemeniä makuaineena käyttäen. Syö sellaisenaan leivän päällä tai dippinä, kokeile myös pastan kanssa (oma suosikki yhdistelmäni: tämä hummus+vuohenjuusto+pasta)

information circle-sharp
Valmistusaika
15 min
calendar sharp
Annosmäärä
2-6
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Vegaaninen

Aineosat

* 1 sitruunan mehu⁣
* 1 dl seesaminsiemeniä⁣
* 2 tetraa kikherneitä (a' 300 g /tetra)⁣
* 1-2 valkosipulinkynttä kuorittuna ⁣
* 1 prk (n. 300 g ) aurinkokuivattuja tomaatteja⁣
* 2-3 rkl (oliivi)öljyä ⁣
* 0,5-1,25 dl vettä⁣
* suola, mustapippuri, chili⁣

Tee näin

- Valuta kikherneet ja aurinkokuivatut tomaatit (säästä öljy).⁣
- Laita blenderiin valkosipuli, sitruunanmehu, seesaminsiemenet ja aurinkokuivatut tomaatit. Surauta hienommaksi ja lisää sitten öljy.⁣
- Seuraavaksi lisää kikherneet ja hiukan vettä, aja tahnamaiseksi ja lisää mausteet.⁣
- Lisää vettä tarpeen mukaan, kunnes saavutat halutun koostumuksen. Tarkista maku. ⁣
- Säilytä valmis hummus jääkaapissa.⁣

Vinkit

✔ Käytä tehokasta blenderiä, jotta saat seesaminsiemenet tahnamaiseksi. ⁣
✔ Muista, että valkosipulin maku voimistuu ajan kuluessa. ⁣
✔ Käytä halutessasi öljyä, johon tomaatit on säilötty. Valitse oman maun mukaan maustetut aurinkokuivatut tomaatit, käytän usein itse basilikalla tai balsamicolla maustettuja

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen