topography

Helmicouscous-Paksoipata

Ruokaisa helmicouscous tuo mukavaa vaihtelua rakenteeseen tähän vegaaniseen pataan. Paksoi ja kookosmaito yhdessä mausteiden kanssa tekevät tästä maukasta vaihtelua vaikka arkipäiviin!

information circle-sharp
Valmistusaika
45 min
calendar sharp
Annosmäärä
2-4
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Vegaaninen

Aineosat

* 1 punasipuli kuorittuna ja ohueksi viipaloituna ⁣
* 1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna⁣
* 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai ohueksi viipaloituna⁣
* 1 punainen chili halkaistuna⁣
* 1 rkl seesamiöljyä⁣
* 1 rkl rypsi/rapsiöljyä⁣
* 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa + 1/2 tlk vettä⁣
* 1/2 ruukkua korianteria, varret erikseen hienonnettuna⁣
* 2 limeä, toinen tarjoiluun ⁣
* 0,5 dl soijakastiketta⁣
* 3 dl helmicouscous⁣
* 1-2 paksoita pitkittäin pienittynä⁣
* 100 g (pakaste)herneitä⁣
* 100 g (pakaste)maissia⁣
(*suolaa)

Tee näin

- Kuullota öljyjen kanssa sipulit, inkivääri ja chili, kunnes ne ovat tuoksuvia ja läpikuultavia.⁣

- Lisää soija, kookosmaito+vesi, korianterin varret ja yksi lime puolitettuna (purista limestä mehu ja lisää myös puolikkaat mukaan).⁣

- Kuumenna kiehuvaksi ja lisää helmicouscous. Anna porista hiljalleen n. 20min. Kunnes couscous on lähes kypsää.⁣

- Lisää paksoi, maissi ja herneet. Kypsennä vielä muutama minuutti. Tarkista suola, lisää tarpeen mukaan suolaa tai soijakastiketta. Lisää korianterin lehdet ja tarjoile lämpimänä tuoreen limen kanssa.⁣

Vinkit

✔ Lisää halutessasi mukaan jotain kasviproteiinia, esim. Kaurapalaa tai tofua.⁣

Löydä ohje Instagramissa

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen