topography

Juustopasta – Mac and Cheese

Tuhdin juustoinen, valuvan herkullinen, täydellinen juustopasta! Katso Kaviaarista arkeen. Mac and Cheese -ohje täältä.

information circle-sharp
Valmistusaika
calendar sharp
Annosmäärä
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida

Aineosat

• 500 g keitettyä pastaa (al dente)⁣
• 1,25-1,5 l bechamel-kastiketta⁣
• 200 g maustamatonta tuorejuustoa ⁣
• 200 g vahvaa cheddaria raastettuna ⁣
• 50 g pecorinoa raastettuna⁣
• 100 g smetanaa⁣
• 2 dl kuohukermaa⁣
• 2-3 dl hienonnettuja yrttejä (esim. Basilika, lehtipersilja)⁣
Suolaa, pippuria⁣

Tee näin

• Tee bechamel-kastike. (kts.vinkit)
• Yhdistä kuumaan bechamel-kastikkeeseen muut aineet, sekoittele niin että juustot sulavat.
• Yhdistä pasta ja juustokastike, mausta.
• Kaada öljyttyyn vuokaan (raasta päälle vielä lisää pecorinoa halutessasi) ja nosta 200C uuniin keskitasolle kunnes pinta on kullanruskeaa ja rapeaa (Aika riippuu siitä kuinka laakeaa vuokaa käytät)

Vinkit

✔ Tämä juustopasta toimii myös muilla juustoilla, korvaa pecorino esimerkiksi sinihomejuustolla!

✔Kurkkaa video pastasta täältä!

✔Bechamel-kastikkeen ohjeen löydät esimerkiksi täältä!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen