topography

Katkarapupannu

Rapupannu! Tämä sopii alkupalaksi, illanistujaisten tähdeksi tai erilaiseksi lisäksi vaikka juhlien kalapöytään. Etanapannuina tunnetut astiat sopivat siis moneen muuhunkin, tämä toimii myös mainiosti etanoiden sijaan silloin jos joukosta löytyy etanoita karttava kaveri.

Jos haluat satsata, käytä raakoja ravunpyrstöjä, mutta tämä onnistuu myös tavallisista pakasteravuista. Muista vain valita ne isommat yksilöt tähän. 

Tällä ohjeella saat täytettyä neljä pientä etanapannua.

information circle-sharp
Valmistusaika
20 min
calendar sharp
Annosmäärä
4 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
-

Aineosat

● 200 g ravunpyrstöjä tai katkarapuja (sulatettuna)⁣
●  75 g voita (normaalisuolaista)⁣
●  1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna⁣
●  0,5 dl parmesania hienoksi raastettuna⁣
●  Lehtipersiljaa hienonnettuna (0,5-1 dl)⁣
●  Mustapippuria ⁣
●  Panko-jauhoja (myös korppujauhot käy)⁣

Tarjoiluun vaaleaa leipää, esimerkiksi patonkia

Tee näin

○ Sekoita pehmeään voihin valkosipuli, juusto ja persilja. Mausta mustapippurilla.⁣

○ Laita (sulatetut) ravut tasaisesti etanapannun koloihin ja laita jokaisen kolon päälle nokare maustettua voita. Ripottele viimeiseksi pintaan panko-jauhoja. ⁣

⁣Kypsennys
○ Jos käytät raakoja rapuja paista 225C uunissa muutama minuutti ja käännä sitten grillivastukset päälle jotta saat pintaan väriä.
○ Kypsien rapujen kanssa pelkät grillivastukset (225C ) usein riittävät sulattamaan voin ja ruskistamaan/rapeuttamaan pintaa.⁣

Tarjoa seuraksi vaaleaa leipää.

Vinkit

✔ Kokeile myös muita yrttejä ja mausteita voin maustamiseen!
¨ ✔ Ja toinen

📽  🎞  Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheita myös Kaviaarista arkeen Instagram-kohokohdista!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen