topography

Tomaattinen jauheliha-riisivuoka

Tuhti riisivuoka joka saa kodin tuoksumaan pitsaillalta!

Niin maukasta ja helppoa, salaisuus makuun piilee pizzamausteessa (retroa, tiedän!): muista valita suolaton vaihtoehto, ja muista käyttää sitä reilusti. ⁣Tähän ruokaan voi käyttää puuroriisin sijaan myös esimerkiksi risottoriisiä, irtonaisemmasta riisistäkin tämä onnistuu mutta lopullinen ruoka on silloin vähemmän täyteläinen koska riisi ei "puuroudu".

information circle-sharp
Valmistusaika
60 min
calendar sharp
Annosmäärä
6
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Gluteeniton

Aineosat

● 400 g jauhelihaa (tai kasvisruokavalioon sopivaa proteiinia, kts. vinkit)⁣
●  1 keltasipuli hienonnettuna⁣
●  2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna⁣
●  1-2 porkkanaa pieninä kuutioina⁣
●  2 vartta varsiselleriä pieninä kuutioita⁣
●  200 g kirsikkatomaatteja puolitettuna⁣
●  2-3 rkl tomaattipyrettä⁣
●  2-3 rkl pizzamaustetta (suolatonta, esim. Yrttipaja )
● Suolaa, pippuria⁣
● 2 dl kermaa⁣
● 2-3 rkl smetanaa⁣
● 100 g maustamatonta tuorejuustoa ⁣
● 2-2,5 dl puuroriisiä⁣
● Soijakastiketta⁣
● Vettä tarpeen mukaan ⁣
● 50-100 g juustoraastetta

Tee näin

○ Kuullota uunin kestävässä laakeassa padassa sipuleita hetken, lisää sitten jauheliha erissä ruskistumaan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. ⁣

○ Lisää mukaan porkkanat ja varsisellerit ja anna paistua hetki.

○ Lisää tomaattipyree ja pizzamauste, anna lämmetä ja paahtua hetki.

○ Lisää kirsikkatomaatit ja tilkka vettä että saat tomaattipyreen paahtamisen jälkeen sekoittumaan kunnolla muihin aineksiin.⁣

○ Lisää kerma, smetana ja tuorejuusto ja muutama desi vettä, kuumenna kiehuvaksi ja mausta soijakastikkeella. Lisää riisi, sekoita ja nosta pata 175C uuniin kypsymään. ⁣

○ Sekoittele välillä ja lisää nestettä tarpeen mukaan, riisin kypsymisessä menee noin 30-40 min. Nestettä tulee olla sen verran, että kun riisi on kypsää, näkyy irtonaista kastiketta vielä padan reunoilla.

○ Nosta pata uunista, tarkista maku ja säädä tarvittaessa. Ripottele pinnalle juustoraaste ja nosta uuniin grillivastusten alle vielä hetkeksi jotta juusto sulaa ja pinta saa pientä rapeutta.

Vinkit

✔Kasvisproteiiniksi kannattaa kokeilla vaikka tummaa soijarouhetta tai Hernis herneproteiinia!
✔ Veden voi korvata osittain liemellä ja jos käytät kuivaa kasviproteiinia joutuu sen määrää ehkä hiukan lisäämään. Nesteen määrä riippuu paljon käytetystä riisistä ja myös vuoan koosta (laakeassa se haihtuu nopeammin).
✔ Tuore basilika kruunaa tämän!

✔Itselläni oli käytössä @yrttipaja pizzamauste joka sisältää perinteisten pizzamausteyrttien lisäksi mm. Salviaa ja kynteliä (iso suositus tälle, sain tätä ystävältä lahjakassissa jouluna ja ihastuin!).⁣

✔Tein vuoan jauhelihasta, mutta se on helppo korvata kasvisvaihtoehdolla, katso vinkeistä omat ehdotukseni. tätä ruokaa on myös helppo muokata lisäämällä vaikka kasvisten määrää⁣

Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Instagramista profiilin kohokohdista!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen