Tuhti riisivuoka joka saa kodin tuoksumaan pitsaillalta!
Niin maukasta ja helppoa,
salaisuus makuun piilee pizzamausteessa (retroa, tiedän!): muista valita suolaton vaihtoehto, ja muista
käyttää sitä reilusti. Tähän ruokaan voi käyttää puuroriisin sijaan myös esimerkiksi risottoriisiä,
irtonaisemmasta riisistäkin tämä onnistuu mutta lopullinen ruoka on silloin vähemmän täyteläinen koska
riisi ei "puuroudu".
● 400 g
jauhelihaa (tai kasvisruokavalioon sopivaa proteiinia, kts. vinkit)
● 1 keltasipuli
hienonnettuna
● 2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
● 1-2 porkkanaa pieninä
kuutioina
● 2 vartta varsiselleriä pieninä kuutioita
● 200 g kirsikkatomaatteja
puolitettuna
● 2-3 rkl tomaattipyrettä
● 2-3 rkl pizzamaustetta (suolatonta, esim. Yrttipaja )
● Suolaa, pippuria
● 2 dl kermaa
●
2-3 rkl smetanaa
● 100 g maustamatonta tuorejuustoa
● 2-2,5 dl puuroriisiä
●
Soijakastiketta
● Vettä tarpeen mukaan
● 50-100 g juustoraastetta
○ Kuullota uunin
kestävässä laakeassa padassa sipuleita hetken, lisää sitten jauheliha erissä ruskistumaan.
Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
○ Lisää mukaan porkkanat ja varsisellerit ja
anna paistua hetki.
○ Lisää tomaattipyree ja pizzamauste, anna lämmetä ja paahtua hetki.
○ Lisää kirsikkatomaatit ja tilkka vettä että saat tomaattipyreen paahtamisen jälkeen
sekoittumaan kunnolla muihin aineksiin.
○ Lisää kerma, smetana ja tuorejuusto ja
muutama desi vettä, kuumenna kiehuvaksi ja mausta soijakastikkeella. Lisää riisi, sekoita ja
nosta pata 175C uuniin kypsymään.
○ Sekoittele välillä ja lisää nestettä tarpeen
mukaan, riisin kypsymisessä menee noin 30-40 min. Nestettä tulee olla sen verran, että kun riisi
on kypsää, näkyy irtonaista kastiketta vielä padan reunoilla.
○ Nosta pata uunista,
tarkista maku ja säädä tarvittaessa. Ripottele pinnalle juustoraaste ja nosta uuniin
grillivastusten alle vielä hetkeksi jotta juusto sulaa ja pinta saa pientä rapeutta.
✔Kasvisproteiiniksi kannattaa kokeilla vaikka tummaa soijarouhetta tai Hernis
herneproteiinia!
✔ Veden voi korvata osittain liemellä ja jos käytät kuivaa kasviproteiinia
joutuu sen määrää ehkä hiukan lisäämään. Nesteen määrä riippuu paljon käytetystä riisistä ja
myös vuoan koosta (laakeassa se haihtuu nopeammin).
✔ Tuore basilika kruunaa
tämän!
✔Itselläni oli käytössä @yrttipaja pizzamauste joka sisältää perinteisten
pizzamausteyrttien lisäksi mm. Salviaa ja kynteliä (iso suositus tälle, sain tätä ystävältä
lahjakassissa jouluna ja ihastuin!).
✔Tein vuoan jauhelihasta, mutta se on helppo korvata
kasvisvaihtoehdolla, katso vinkeistä omat ehdotukseni. tätä ruokaa on myös helppo muokata lisäämällä
vaikka kasvisten määrää
Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Instagramista profiilin
kohokohdista!