Nuudelit ja maukas liemi, mukana lihapullia. Kuka voisi vastustaa! Kimchi, korealainen hapatettu kaali, on löytänyt tiensä myös suomalaisiin pöytiin. Valitse Kimchin tulisuus oman maun mukaan, niin saat keitosta juuri omaan suuhusi sopivan!
Kanapullat
250 g kanan jauhelihaa
1/3 ruukku korianteria, vain varret
hienonnettuna
1-2 tl soijakastiketta
1 tl tummaa seesamöljyä
1 tl raastettua tuoretta
inkivääriä
1 valkosipulinkynsi raastettuna
Keitto
200-300 g
Kimchiä
1 valkosipulinkynsi ohueksi viipaloituna
1 punasipuli suikaloituna
1 rkl
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2 tl tummaa seesamöljyä ( + 1rkl tavallista öljyä)
1
rkl soijakastiketta
(1 tl Kuivattua chiliä)
5-7,5 dl kanalientä
100 g nuudeleita
keitettynä
1/3 ruukkua korianteria, lehdet, viimeistelyyn
Tarjoiluun pehmeäksi
keitettyjä kananmunia
Sekoita kaikki kanapullien ainekset
keskenään.
Aloita keitto kuullottamalla öljyissä sipulit, inkivääri (ja kuivattu chili).
Lisää kimchi ja paahda hetki.
Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi.
Pyörittele
kanapulla massasta pieniä pullia ja tiputa ne suoraan liemeen kypsymään. Anna keiton kiehua
hiljalleen ja kanapullien kypsyä.
Tarkista maku ja lisää soijakastiketta maun mukaan.
Lisää keittoon kypsät nuudelit ja tuore korianteri, tarjoa pehmeäksi keitettyjen
kananmunien kanssa.
✔Jos haluat kypsentää
nuudelit suoraan liemessä, lisää silloin nesteen määrää
📽 🎞 Löydät tämän reseptin vaiheet Instagramista
kohokohdista!