topography

Kesäkurpitsa-tomaattikastike uunissa

"

Uunissa valmistuva tomaatti-kesäkurpitsa-paistos toimii niin lisäkkeenä lihalle kuin yksinäänkin pastan kanssa. Tähän paistokseen (joka on kuin paksua tomaattikastiketta silattuna paahtuneilla kesäkurpitsoilla!) voit upottaa myös muita kauden kasviksia, oman maun ja saatavuuden mukaan!

"

information circle-sharp
Valmistusaika
1 h 45 min
calendar sharp
Annosmäärä
4
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Kasvis

Aineosat

TOMAATTIKASTIKE
* 400g tomaattimurskaa
* 0,5dl tomaattipyrettä
* 2 isoa tuoretta tomaattia hienonnettuna/kirsikkatomaatteja puolitettuna
* 1 iso sipuli hienonnettuna
* 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
* reilusti kuivattuja yrttejä, esim. Oregano, timjami, basilika, laakerin lehti
* hiukan hunajaa
* suolaa ja pippuria

KESÄKURPITSAT
* 2 keskikokoista kesäkurpitsaa ohuina viipaleina
* 2-3 dl parmesania/pecorinoa hienoksi raastettuna
* 2 rkl oliiviöljyä
* mustapippuria

Tee näin

Aloita tomaattikastikkeesta:
- Lorauta uunivuokaan reilusti oliiviöljyä, lisää kaikki aineet ja sekoita hyvin. Lisää hiukan vettä tarvittaessa, mutta kastike saa olla aika paksua jo ennen saostumista uunissa. Laita 200C uuniin, aikaa menee noin 45-60min, kastike saa kunnolla paahtua. Ota kastike uunista, sekoita hyvin ja tarkista maku.

Kesäkurpitsat:
- Sekoita muut aineet kesäkurpitsaviipaleiden sekaan. Asettele viipaleet kastikkeen päälle uunivuokaan.
- Paista 225C noin 30min, kunnes kesäkurpitsa on kypsynyt ja saanut väriä, yleensä laitan vielä hetkeksi grillivastukset päälle, jotta pinta rapeutuu.
- Tarjoa lisäkkeenä tai pastan kanssa (riittää noin 400g pastaa). Tarjoiluun suosittelen parmesania annosten päälle.

Vinkit

✔ Tomaattikastikkeeseen voi upottaa vähän nahistuneet tomaatit ja myös muut kasvikset; esimerkkinä fenkoli ja porkkana raastettuna sopivat mainiosti.

📽  🎞  Löydät tämän reseptin vaiheet Instagram-kohokohdista!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen