topography

Kurpitsa-Pestopasta

Kurpitsa-pestopasta on astetta jännittävämpi variaatio perinteiselle pestopastalle. Yhdistä paahdettu kurpitsa, pesto ja pasta, niin saat todellisen luottopastan reseptiarkistoosi, tätä ruokaa on pakko santsata!

information circle-sharp
Valmistusaika
60 min
calendar sharp
Annosmäärä
4 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Kasvis

Aineosat

* 400 g myskikurpitsaa kuutioituna suupaloiksi (n. Puolikas myskikurpitsa)
* 1 iso punasipuli ohuiksi viipaleiksi leikattuna
* 3 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
* 1 punainen chili ohuina viipaleina
* oliiviöljyä, suolaa, pippuria
* 100 g punaista pestoa
* 1 dl juoksevaa creme fraichea tai smetanaa
* 2 dl hienoksi raastettua pecorinoa tai muuta vahvaa juustoa
* 400 g spaghettia (tai muuta pastaa) keitettynä al dente.

Tee näin

Sekoita uunivuoassa kurpitsa, sipuli, valkosipuli ja chili. Valele anteliaasti oliiviöljyllä ja mausta suolalla & pippurilla.
- Nosta 200C uuniin paahtumaan 30-40min. Ajaksi, laita lopuksi grillivastukset päälle jos pidät kunnolla paahtuneesta pinnasta.
- Sekoita kuumien kasvisten joukkoon creme fraiche ja pesto.
- Lisää myös kuuma pasta ja juustoraaste, sekoita hyvin.
- Tarkista suola ja tarjoa vastaraastetun juuston kera.

Vinkit

✔ Tähän sopii lisänä reilu annos tuoreita yrttejä, myös baby-pinaatti on testattu ihanaksi yhdistelmäksi näiden makujen kanssa.
✔ Voit ottaa hiukan talteen pastan keitinvettä, ja tarvittaessa ohentaa sillä pastan kastiketta.

✔️Löydät ohjeen myös Kaviaarista arkeen Instagramista

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen