topography

Kurpitsa-Pestopiiras

Suolaiset piiraat ovat ihania! Tämä piirakka valmistuu helposti valmiin pohjan avulla ja täyte on maukas yhdistelmä pestoa ja kurpitsaa. Viimeistele halutessasi kypsä piirakka vaikka ilmakuivatulla kinkulla! Tämä piiras maistuu niin juhlatarjoiluna kuin pienenä suolaisena viinin kera.

information circle-sharp
Valmistusaika
1 h 30 min
calendar sharp
Annosmäärä
6-10
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Kasvis

Aineosat

- 1 valmis piirakkapohja (pakaste, 400 g)⁣
- N. 1 kg myskikurpitsa (paino ennen putsausta)⁣
- 1 prk pestoa (n. 190 g)⁣
- 150 g kirsikkatomaatteja puolitettuna ⁣
- 2 palloa tuore mozzarellaa kuutioituna⁣
- 100 g ranskankermaa
- ⁣Öljyä, kuivattua chiliä, pippuria, suolaa

Tee näin

Kauli sulanut taikina piirasvuoan (n. 25-28 cm) pohjalle ja reunoille (vuoraa vuoka leivinpaperilla). Nosta viileään kurpitsan valmistelun ajaksi.

⁣Kuori ja putsaa kurpitsa, leikkaa hiukan noppaa isommaksi paloiksi. Laita väljästi uunivuokaan, lisää loraus (oliivi)öljyä ja mausta chilillä, pippurilla ja suolalla.⁣

Nosta sekä pohja, että kurpitsa 200C uuniin (alemmalle tasolle) esikypsymään n. 15-20min ajaksi. ⁣⁣

Sekoita esikypsennetyn kurpitsan joukkoon pesto, kirsikkatomaatit ja 2/3 mozzarellasta. ⁣

Levitä ranskankerma piiraspohjan päälle tasaisesti. Lisää kurpitsa-täyte, ja sujauta loput mozzarellat tasaisesti sopiviin väleihin ja nosta piiras takaisin uuniin n. 35-45min ajaksi, kunnes kurpitsatäyte ja pohja ovat kypsiä (peitätarvittaessa jos pinta meinaa tummua).

Tarjoa hiukan jäähtyneenä.

Vinkit

✔Lisää piiraan päälle halutessasi ilmakuivattua kinkkua ennen tarjoilua.⁣
✔Käytä suosikkipestoasi, myös punainen pesto toimii tässä hyvin

Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Kaviaarista arkeen Instagramista!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen