topography

Lämmin juustodippi (raakamakkaralla)

Kuka voisi vastustaa lämmintä juustodippiä? Lisätään siihen vielä mausteista raakamakkaraa antamaan makua ja tulisuutta, oi kyllä vain! Käytä dippailuun tai tortillojen täytteenä, tätä dippiä on pakko santsata!

information circle-sharp
Valmistusaika
30 min
calendar sharp
Annosmäärä
4-8 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Gluteeniton

Aineosat

* 200 g mausteista raakamakkaraa (esim. Chorizo)
* 1 chili hienonnettuna
* 1 punainen sipuli hienonnettuna
* 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
* suolaa ja pippuria
* 2 dl kermaa
* 2 dl maitoa
* 1 rkl maizenaa
* n. 500 g voimakasta, hyvin sulavaa juustoraastetta (esimerkiksi puolet vahvaa cheddaria ja puolet savucheddaria)
* tarjoiluun tuoretta korianteria / lehtipersiljaa, jalapenoja/chiliä, kuutioitua tomaattia

Tee näin

Poista makkarasta kuori ja murusta/hienonna hienoksi. Ruskista öljyssä rapeaksi, lisää loppuvaiheessa mukaan sipuli ja valkosipuli ja chili (valitsi chili maun mukaan ja huomioiden se, kuinka mausteista makkaraa käytät).
- Sekoita maito, kerma ja maizena. Lisää pannulle ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen.
- Lisää juustoraaste pienissä erissä sekoitellen, kunnes kaikki juusto on lisätty ja sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.
- Anna dipin vetäytyä hetki ennen tarjoilua, huomaa että jäähtyessä koostumus paksunee lisää.
- Lisää pinnalle yrttejä, chiliä ja tomaattia. Nauti esim. Nachojen tai tortillalettujen täytteenä.

Vinkit

✔ Käytetystä juustosta riippuu dipin lopullinen paksuus, maizenan määrää voi tarvittaessa hiukan lisätä.
✔ Myös ei-raakamakkarat sopivat tähän, niistä ei vain irtoa yhtä paljon makua dippiin, eli mausteita saattaa joutua lisäämään. Tarvittaessa valuta liika öljy pannusta ennen nesteen lisäämistä.

Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet kaviaarista arkeen Instagramista!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen