topography

Latva-artisokkapasta

Latva-artisokan sydämet ovat suosikkisäilykkeitäni! Niistä valmistuu helposti tapakset ja myös pasta: Tässä yhdistin ne täyteläiseen ranskankermaan, kirpakkaan sitruunaan ja paahdettuihin kirsikkatomaatteihin. Viimeistelyyn tietysti hiukan juustoa!

information circle-sharp
Valmistusaika
30 min
calendar sharp
Annosmäärä
2-4
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Kasvis

Aineosat

* 250-300 g pitkää pastaa, esim. Tagliatelle (säästä 0,5 dl pastan keitinvettä)
* 1 salottisipuli hienonnettuna
* 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
* 1/2 punainen chili, hienonnettuna, siemenet poistettuna
* 1 sitruunan mehu
* 150 g maustamatonta tuorejuustoa
* 200 g ranskankermaa
* 1 tlk artisokansydämiä vedessä (280/170 g ) valutettuna ja pilkottuna
* 2 dl pakasteherneitä
* 1/2 ruukkua basilikaa kevyesti hienonnettuna
* 25-50 g parmesania hienoksi raastettuna + extraa tarjoiluun
* suolaa, pippuria

LISÄKSI
* n. 15 kpl kirsikkatomaatteja, 1 rkl oliiviöljyä, suolaa, pippuria

Tee näin

- Keitä pasta al dente reilusti suolalla maustetussa vedessä.
- Laita tomaatit uunivuokaan öljyn ja mausteiden kanssa ja paahda 200C n. 12-15min.
- Kuullota sipulit ja chili öljyssä. Lisää sitruunan mehu ja kiehauta (voit lisätä aluksi vain puolet sitruunanmehusta ja säätää lopussa makua loppumehulla).
- Lisää tuorejuusto ja ranskankerma, kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää artisokansydämet, jäiset herneet, basilika ja parmesani. Mausta. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna hautua muutama minuutti. Ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä. Tarkista maku.
- Lisää pasta kastikkeen joukkoon, lisää myös tomaatit ja niistä paahtamisen aikana vuokaan irronnut neste.
- Nauti parmesanin kanssa.

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen