Tutut lihapullat upotettua intialaiseen suosikkiin, mausteiseen mutta pehmeään Butter Chicken kastikkeeseen! Vaihda arki maistuvammaksi ja korvaa perinteinen lihapullakastike välillä tällä, lämpöä ja ihanaa mausteiden tuoksua, ah!
* 700g (naudan) jauhelihaa
* 1 muna
* 1-1,5dl
korppujauhoja
* suolaa & pippuria
KASTIKE
* 1 punasipuli
hienoksi hienonnettuna
* 2-3 valkosipulinkynttä raastettuna
* 1 rkl tuoretta inkivääriä
raastettuna
* 2rkl garam masalaa
* 2tl curryjauhetta
(* 2tl kurkumaa)
(* 1-2tl
kuivattua chiliä)
* 0,5dl tomaattipyrettä
* 1tlk kookosmaitoa + puoli tölkkiä vettä
*
2-3rkl voita
* 1-1,5dl kermaa
* suolaa ja pippuria
Tarjoiluun keitettyä riisiä ja
tuoretta korianteria
- Sekoita jauhelihan joukkoon
kanamuna, korppujauho ja suola & pippuri. Sekoita nopeasti taikinaksi.
- Pyörittele
pieniksi lihapulliksi uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225C, kunnes kypsiä. (riippuu
paljon pullien koosta)
- Kuullota öljyssä sipulia, kunnes se on pehmeää ja läpikuultavaa.
Lisää valkosipuli ja inkivääri, jatka paistamista muutama minuutti.
- Lisää mausteet ja
kypsennä niitä keskilämmöllä 2-5min. Usein sekoitellen.
- Lisää joukkoon tomaattipyre ja
kookosmaito + vesi sekä suolaa & pippuria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla, kunnes
kastike hiukan sakenee.
- Lisää kastikkeeseen voi, kerma ja lihapullat, kuumenna kiehuvaksi
ja anna poreilla vielä n. 5 minuuttia tai kunnes kastike on halutun paksuista.
- Tarjoa
riisin ja tuoreen korianterin kera.
✔ Jauhelihana voi käyttää
naudan sijaan myös broileria tai possua. Ja lihapullien sijaan voi kastikkeeseen heittää
paistettua kanaa, tofua, tai muuta kasvisproteiinia.
✔ Mausteiden kypsentäminen on tärkeää,
jotta maku ei jää kitkeräksi.
✔ Kerman voi korvata jogurtilla tai smetanalla. Tällöin saatan
lisätä nokareen hunajaa kastikkeen joukkoon.