topography

Mantelicroissantit

Tämä alunperin hävikistä syntynyt herkku tehdään nykyään usein tuoreista croissanteista, mutta tähän reseptiin toimivat täydellisesti myös ne päivän kuivahtaneet leivonnaiset.
⁣⁣Kahvilatasoinen "leivonnainen" onnistuu helposti myös kotona!

Croissantit täytetään itsetehdyllä täytteellä, joka sisältää mm. mantelijauhoja ja voita, litistetään ja kuorrutetaan mantelilastuilla. Lopuksi nämä herkut paistetaan uunissa täydellisen rapeiksi ja herkullisiksi.

Näihin jää koukkuun myös he, jotka eivät mantelista yleensä niin perusta!

information circle-sharp
Valmistusaika
45-60 min
calendar sharp
Annosmäärä
6-8
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
-

Aineosat

● 6-8 croissantia (kuivahtaneet käy!)

⁣⁣KOSTUTUS
● 2,5 dl vettä
● ⁣0,5 dl (vaaleaa) rommia (voi jättää pois, kts. vinkit)⁣
● 2 rkl sokeria ⁣⁣

TÄYTE⁣
● 2,5 dl mantelijauhoja⁣
● ripaus suolaa⁣
● 2 kananmunaa
● ⁣125 g pehmeää voita⁣
● 1,25 dl hienosokeria

⁣⁣PÄÄLLE⁣
● 100 g mantelilastuja
● ⁣tomusokeria

Tee näin

○  Laita vesi, rommi ja sokeri kattilaan, kiehauta ja anna kiehua muutama minuutti koko ajan sekoitellen kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä ja kaada laakeaan astiaan.⁣⁣

○  Sekoita mantelijauhojen joukkoon sokeri ja suola. Lisää pehmeä voi ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.

○ ⁣⁣Halkaise croissantit ja kasta puolikkaat kostutussiirappiin.

○  Täytä (n. 2 rkl) täytteellä, paina kansi päälle kunnolla (litistä), levitä päälle täytettä (n. 1 rkl ) ja ripottele pinnalle anteliaasti mantelilastuja. ⁣⁣Paista 175 C uunissa 15-20 min. Lopuksi voit laittaa vielä grillivastukset hetkeksi päälle, jos tuntuu että pinta ei ole tarpeeksi paahtunut ja rapea. ⁣⁣

○  Anna jäähtyä hetki ja koristele reilulla tomusokerilla. Nauti hiukan lämpimänä tai jäähtyneenä, parhaimmillaan nämä ovat samana päivänä.

Vinkit

✔ Rommin voi jättää kostutuksesta kokonaan pois, mausta liemi sen sijaan  1 tl vaniljasokeria (näin teen kun tarjoilen croissanteja myös lapsille, vaikka alkoholi haihtuukin pois kypsennyksen aikana).⁣
✔  Kasta croissantit vain kevyesti kostutussiirappiin, täyte tuo myös pehmeyttä niihin paiston aikana.

Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Instagram-kohokohdista!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen