topography

Maustetut uppomunat (kelmussa)

Uppomunat. Ehdottomasti lempitapojani valmistaa (ja syödä!) kanamunia. Tämä herkku ei missään nimessä ole pelkkä aamiaisruoka, vaan maistuu ihan kaikkina vuorokauden aikoina.

Kelmun avulla valmistettaessa uppomuniin saa mukaan jo valmistusvaiheessa täytteet makua antamaan ja munien valmistus onnistuu helposti isommallekin porukalle!
Tämä ohje on tehty alunperin osana kaupallista yhteistyötä Fredman Groupin kanssa.

information circle-sharp
Valmistusaika
45 min
calendar sharp
Annosmäärä
3 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Kasvis, gluteeniton

Aineosat

- 6 Kanamunaa
- 1/2 punainen chili
- 1/2 paprika (punainen tai keltainen)
- 1/2 ruukkua basilikaa
- mustapippuri, suola
(- oliiviöljy)

Tarjoiluun esimerkiksi paahdettua leipää, pekonia (huom. ei enää kasvisruoka tämän jälkeen), salaattia, tomaattia

Tee näin

- Putsaa paprikasta ja chilistä siemenet, leikkaa pieneksi kuutioksi. Hienonna basilikan lehtiä kevyesti veitsellä.

- Ota kelmusta juomalasia tai kahvikuppia isompia paloja.
- Vuoraa kelmulla juomalasi sisältä, kelmua saa jäädä reilut liepeet lasin ulkopuolelle.

- Laita pohjalle maun mukaan hienonnettua basilikaa, paprikaa ja chiliä.
- Rouhaise päälle mustapippuria myllystä. (Voit myös valuttaa mukaan pienen tilkan oliiviöljyä makua antamaan).

- Riko ainesten päälle kanamuna, varo ettei keltuainen mene rikki (voit halutessasi rikkoa munan ensin toiseen astiaan ja kaataa siitä kelmun päälle).
- Nosta kelmun liepeet laidoilta yhteen ja solmi niistä tiukka solmu tai sulje muodostunut pussukka kumilenkin avulla tiiviisti kiinni. Tee kaikki nyytit samalla tavalla.

- Laske nyytit varovasti hiljalleen poreilevaan veteen ja anna kypsyä noin 5 minuuttia, kunnes valkuainen on kypsää ja keltuainen jää vielä juoksevaksi.
(Varaa iso kattila, jos teet nyytit kerralla, jotta vesi ei jäähdy liikaa).
- Nosta nyytit esim. reikäkauhan avulla pois vedestä, avaa varovasti saksien avulla ja nosta paahdettujen ja täytettyjen leipien päälle. Viimeistele sormisuolalla ja halutessasi oliiviöljyllä.

Vinkit

- Suuremmalle porukalle tehdessä voit valmistaa nyytit keittämistä vaille valmiiksi 1-2h ennen tarjoilua.
- Jos nyytit ehtivät jäähtymään ennen avaamista/tarjoilua, voit lämmittää ne varovasti kuumassa vedessä ennen avaamista (varo ylikypsymistä).

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen