topography

Mutakakku eli Mudcake

Täydellinen mutakakku: reunoilta kakkumainen, keskeltä ihanan tahmea ja lähes valuva. Suklainen ja syntinen sanan kaikissa merkityksissä. Oi kyllä, tätä kakkua on vaikea vastustaa!

information circle-sharp
Valmistusaika
45 min
calendar sharp
Annosmäärä
6-10 annosta
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Gluteeniton

Aineosat

225 g voita⁣
225 g suklaata (väh. 60%)⁣
3 dl fariinisokeria ⁣
1 dl hienoa sokeria⁣
2 tl vaniljasokeria ⁣
5 munaa⁣
0,75 dl kaakaojauhetta⁣
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vaalea)⁣
ripaus sormisuolaa⁣
(vadelmia)⁣

Tee näin

- Sulata suklaa ja voi yhdessä (kattilassa tai vesihauteessa). Lisää hiukan jäähtyneeseen seokseen sokerit, sekoita. Lisää munat yksitellen, sekoita jokaisen lisäämisen jälkeen esimerkiksi puulusikalla (ei sähkövatkaimella tai vispilällä).⁣

- Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne (siivilän läpi) seokseen.⁣
Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 22cm halkaisija), ripottele päälle halutessasi vadelmia. Paista 175C uunin alatasolla 20-30min. Älä paista liikaa, reunojen tulee kypsyä jotta kakku pysyy kasassa, mutta keskusta saa jäädä pehmeäksi. ⁣

- Anna jäähtyä ja tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai jäätelön kera.⁣

Vinkit

✔ Älä paista liikaa. Reunojen tulee kypsyä jotta kakku pysyy kasassa, mutta keskusta saa jäädä pehmeäksi.
✔ Anna jäähtyä ja tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai jäätelön kera.
✔ Voit valmistaa kakun myös vehnäjauhoista.

KATSO OHJE INSTAGRAMISSA

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen