topography

Appelsiini-porkkanahillo

Kuin aurinkoa purkissa! Appelsiini ja porkkanat sopivat ihanasti yhteen, myös hillossa. Kun sitrukset ja erityisesti veriappelsiini on sesongissa kannattaa tätä hilloa tehdä jemmaan jääkaappiin! Löydät videon hillon valmistuksesta Kaviaarista arkeen Instagramista, suora linkki vinkki-osiossa.

information circle-sharp
Valmistusaika
45 min. + jäähtyminen
calendar sharp
Annosmäärä
Useita
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
-

Aineosat

n. 400-450g (veri) appelsiineja (paino ilman kuoria, noin 3 appelsiinia)
2 porkkanaa (n. 100 g)
2-3 rkl vettä
250 g hillosokeria (paketin ohjeen mukaan, tarkista ohje aina paketista mutta yleisesti hillosokeria tulee aina puolet hedelmien painosta)
0,5 tl vaniljasokeria

Tee näin

- Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi
- Raasta yhden hyvin pestyn appelsiinin kuori hienolla terällä.
- Kuori appelsiinit ja putsaa hedelmistä valkoinen kuoriosa mahdollisimman hyvin. Irrota palat toisistaan ja pilko kattilaan (poista samalla siemenet).
- Lisää kattilaan kuoriraaste ja vesi (itse laitan 3 rkl vettä, koska en halua hillosta liian jähmeää).
- Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen kunnes appelsiineista alkaa irrota neste.
- Lisää hillosokeri ja anna kiehua hiljalleen n. 15-25min. Jos appelsiinipalat eivät ole vielä kunnolla hajonneet, voit jatkaa keittämistä (hillosta tulee sitä paksumpaa mitä pidempään keitäyt, joten voit myös lisätä tarvittaessa tilkan vettä).
- Mausta lopuksi vaniljasokerilla ja soseuta hillo sauvasekoittimella sileäksi.
- Purkita kuumiin puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Vinkit

✔️ Valkoinen kuoriosa on kitkerää joten se kannattaa poistaa mahdollisimman hyvin. Voit halutessasi myös leikata appelsiineista kuoren pois hedelmälihaa pitkin mutta muista aina säätää hillosokerin määrä hedelmä/porkkanamäärän suhteen oikein 😊.

✔️Katso video hillon valmistuksesta täältä!

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen