topography

Ajvar-kastike

Ajvar on paahdetusta paprikasta ja munakoisosta valmistettava paksu kastike. Tutustuin tähän tahnaan, dippiin, Kroatian matkalla ja rakastuin. Alta löydät oman ohjeeni tähän herkkuun, ajvar toimii niin dippinä, leivän päällä kuin vaikka tomaattikastikkeen korvaajana pitsassa! Lue lisää käyttövinkkejä reseptin vinkki-osiosta.

information circle-sharp
Valmistusaika
30-45 min
calendar sharp
Annosmäärä
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Vegaaninen

Aineosat

1 munakoiso⁣
2 (punaista) paprikaa ⁣
1-2 chiliä (oman maun mukaan)⁣
1 sitruuna
⁣1 valkosipulin kynsi⁣
0,75 dl + 0,25 dl oliiviöljyä⁣
Suola

Tee näin

Paahda munakoiso, paprikat ja chili tummiksi joko grillissä, valurautapannulla tai uunissa grillivastusten alla. Laita kulhoon kelmun alle hikoilemaan.

Kuori ja poista siemenet. ⁣⁣Puolita sitruuna ja paahda leikkuupinnat kuumalla pannulla/grillissä.⁣⁣

Laita paprikat, munakoiso, valkosipuli, 0,75 dl oliiviöljyä yleiskoneen kulhoon, purista mukaan mehu sitruunanpuolikkaista.

Aja halutun sileäksi, itse jätän yleensä vähän rouheammaksi.

Kaada kattilaan, lisää loppuöljy ja mausta suolalla.

Kuumenna ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä 30-60min. Purkita kuumana. Anna jäähtyä ja säilytä viileässä

Vinkit

✔punaisten paprikoiden sijaan voi käyttää myös keltaisia ja oransseja, paprikoiden maku on tällöin hiukan miedompi ja valmiin kastikkeen väti vaaleampi.
✔ Ajvarista saa nopean dipin sekoittamalla sitä esimerksi smetanan kanssa yhteen.
✔ Linssikeitto saa ajvarilla aivan uuden ulottuvuuden!
✔ Kokeile tahnaa myös levitteenä leivän päällä.

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen