topography

Chiliöljy rapealla sipulilla

Mausteinen, lämmittävän tulinen chiliöljy, jonka erityispiirre on rapeat sipulit! Tällä saa ihanaa lämpöä moneen ruokaan ja koska öljy on vähäsuolainen, sopii se hyvin kaikkiin ruokavalioihin!

information circle-sharp
Valmistusaika
60 min
calendar sharp
Annosmäärä
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
vegaaninen

Aineosat

* 1,75 dl mietoa öljyä (esim. rypsi/rapsi/auringonkukka)⁣⁣
* 2 salottisipulia ohueksi viipaloituna ⁣⁣
* 1 kokonainen valkosipuli, kynnet kuorittuina ja ohueksi viipaloituna⁣⁣
* 3 tähtianista⁣⁣
* 1-2 kanelitankoa⁣⁣
* 2,5-3cm pala inkivääriä kuorittuna ja erittäin pieneksi pilkottuna⁣⁣
* 2 rkl chilihiutaleita⁣⁣
* 1 rkl soijaa⁣⁣
* 1 tl fariinisokeri⁣⁣

Tee näin


- Laita öljy ja valkosipuli- ja sipuliviipaleet kattilaan.⁣ Lisää joukkoon myös kaneli ja tähtianis.⁣
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen 20-30min, kunnes sipulit ovat ruskistuneet ja rapeutuneet kunnolla. (Sekoittele välillä). ⁣⁣Varo kuitenkin etteivät ne pala.
- Sekoita kuumaa öljyä kestävässä kulhossa chili, soija, sokeri ja inkivääri.⁣⁣
- Kaada öljy tiheän siivilän läpi chiliseoksen joukkoon. ⁣⁣
- Jätä sipulit jäähtymään ja rapeutumaan siivilään.
- Sekoita lopuksi öljyn joukkoon sipulit.⁣⁣
- Säilytä viileässä, mielellään desinfioidussa purkissa. Chiliöljy säilyy jääkaapissa noin kuukauden.⁣⁣

Vinkit

✔ Mitä pidempään sipulien antaa kuivua siivilässä, sitä rapeampina ne pysyvät kun ne yhdistää öljyyn. Ainekset voi sekoittaa myös suoraan keskenään, jolloin sipulit jäävät pehmeiksi.⁣⁣
✔ Ota tähtianikset ja kaneli pois, kun siirrät öljyn viileään, jos et halua että niiden maku vahvistuu.⁣⁣
✔ Tarjoa maustekastikkeen tapaan pöydässä, riisinuudelit rakastavat tätä öljyä!
✔ Toimii myös marinadeissa.⁣⁣
✔ Öljy on vähäsuolainen⁣⁣.

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen