Balsamico tuo uuden ulottuvuuden tuttuun graaviloheen. Kokeile osana kalapöytää oliiviöljyllä ja parmesanilla silattuna!
* 1 kg ruodotonta
lohifileetä
* 0,75 dl balsamicoa
* 4 rkl karkeaa merisuolaa
* 4 tl sokeria
* nippu
tuoretta basilikaa
- Trimmaa lohifileestä vatsarasva
pois ja poista ruodot tarvittaessa. Aseta kala syvähköön vuokaan (nahkapuoli alaspäin).
-
Valele lohi tasaisesti balsamicolla.
- Ripottele päälle keskenään sekoitetut suola ja
sokeri. Lopuksi levitä päälle revityt basilikan lehdet.
- Peitä kelmulla ja anna olla
viileässä seuraavaan päivään. Valele vuoan liemellä muutamaan kertaan tänä aikana.
- Seuraavana
päivänä pyyhi ja kuivaa kalan pinta ja leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
-
Tarjoa ja nauti
✔ Vinkki! Leikkaa lohi
viipaleiksi ja aseta viipaleet laakealle vadille. Valuta päälle oliiviöljyä ja ohuita lastuja
parmesan-juustoa.
✔ Leikkaa file tarvittaessa kahteen osaan jotta se mahtuu kokonaan
vuokaan.