topography

Balsamico graavattu lohi

Balsamico tuo uuden ulottuvuuden tuttuun graaviloheen. Kokeile osana kalapöytää oliiviöljyllä ja parmesanilla silattuna!

information circle-sharp
Valmistusaika
15 min + graavautuminen 1 vrk
calendar sharp
Annosmäärä
4-10
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
maidoton, kalaruoka

Aineosat

* 1 kg ruodotonta lohifileetä
* 0,75 dl balsamicoa
* 4 rkl karkeaa merisuolaa
* 4 tl sokeria
* nippu tuoretta basilikaa

Tee näin

- Trimmaa lohifileestä vatsarasva pois ja poista ruodot tarvittaessa. Aseta kala syvähköön vuokaan (nahkapuoli alaspäin).
- Valele lohi tasaisesti balsamicolla.
- Ripottele päälle keskenään sekoitetut suola ja sokeri. Lopuksi levitä päälle revityt basilikan lehdet.
- Peitä kelmulla ja anna olla viileässä seuraavaan päivään. Valele vuoan liemellä muutamaan kertaan tänä aikana.
- Seuraavana päivänä pyyhi ja kuivaa kalan pinta ja leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
- Tarjoa ja nauti

Vinkit

✔ Vinkki! Leikkaa lohi viipaleiksi ja aseta viipaleet laakealle vadille. Valuta päälle oliiviöljyä ja ohuita lastuja parmesan-juustoa.
✔ Leikkaa file tarvittaessa kahteen osaan jotta se mahtuu kokonaan vuokaan.

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen